Easy peasy pasta caprese met roze saus

Diner Lunch Recepten

Easy peasy pasta caprese met roze saus

Easy peasy pasta caprese met roze saus
Soms heb je van die dagen. Dat je zin hebt in comfort food maar dat het wel enigszins gezond en vers moet zijn. Bijvoorbeeld omdat je het hele weekend al gefrituurde kip met patat en MacDonalds hebt gegeten. En wanneer heb je nou geen zin in pasta?! Deze easy peasy pasta caprese met roze saus is, de naam zegt het al, suuuuuper makkelijk, vers en heel erg lekker. De saus kleurt roze omdat je de saus lekker romig maakt door er crème fraîche aan toe te voegen. Ik noem deze pasta caprese omdat net als in caprese ik in dit recept de combinatie van basilicum, verse kaas en tomaat heb gemaakt.

Het recept voor 4 personen is als volgt.

Ingrediënten
350 gram spaghetti
2 blikjes mutti polpa a 425 ml
2 rode uien
1 knoflookteen
1 groente bouillon blokje
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
200 gram crème fraîche
1 theelepel suiker
peper en zout
1 bosje basilicum

Bereidingswijze
Kook de spaghetti zoals op het pak staat vermeld. Snijd de uitjes en pers de knoflook. Pak een grote pan en fruit de uitjes en de knoflook in een beetje zonnebloem olie. Voeg de suiker toe om de ui een beetje te karameliseren. Schenk de tomaten polpa dan bij de ui en knoflook en roer hier ook het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden doorheen. Laat dit 5 minuutjes sudderen en een beetje indikken. Roer hier vervolgens 3 eetlepels crème fraîche doorheen. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep dan de gekookte spaghetti door de saus. Garneer dit met de fijngehakte basilicum.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *