Gegrilde oosterse zalm en paksoi met wilde rijst

Diner Recepten

Gegrilde oosterse zalm en paksoi met wilde rijst

Gegrilde oosterse zalm en paksoi met wilde rijst

Omdat ik in Thailand heb gewoond maak ik vaak gebruik van oosterse kruiden combinaties. Gember en knoflook worden heel veel gebruikt in Azië. Daarnaast worden vissaus en sojasaus in plaats van zout gebruikt. Dit recept heb ik bedacht omdat ik graag recepten bedenk die gezond zijn en heel erg lekker. De wilde rijst is gezond omdat er veel vezels in zitten. In paksoi zitten ook veel vezels en goede mineralen en vitamines. In combinatie met de vette zalm, gember en knoflook is dit gerecht perfect in balans.

Dit is het recept voor 1 persoon

Ingrediënten
160 gram verse zalm
70 gram wilde rijs
een halve paksoi
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 theelepel vers geraspte gember
2 theelepels geperste knoflook, oftewel een flinke teen
Zonnebloemolie

Bereidingswijze
Kook de rijst in ruim water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat je grillpan ondertussen warm worden. Wanneer je geen grillpan hebt kan het ook in een normale pan. Meng de knoflook met de gember, vissaus en sojasaus. Smeer de zalm en de gewassen paksoi in met deze marinade. Wrijf beide producten vervolgens in met met zonnebloemolie. Grill de zalm in ongeveer 6 minuten gaar. Keer hem halverwege. Doe dit ook met de paksoi. Serveer met de rijst.

Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *