Japanse slow cooked kip

Diner Geen categorie Recepten

Japanse slow cooked kip

Japanse slow cooked kip
Dit recept voor Janpanse slow cooked kip is geïnspireerd op de slow cooked pork recepten. Als ik denk aan slow cooked denk ik al snel aan de lekkerste stukjes vlees. Wanneer vlees langzaam gegaard word word het vaak mals en sappig. En de kip valt zo lekker uit elkaar. Voor deze op Japanse wijze langzaam gegaarde kip heb ik de kruiden melange Shichimi Togarashi (of te wel 7 kruiden) van Jonnie Boer gebruikt. In Japan word deze kruiden melange dan ook wel gebruikt om producten langzaam mee te garen.

Dit is het recept voor 4 personen.

Ingrediënten
8 kippenpootjes
2 tenen knoflook
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
zonnebloem olie
8 eetlepels Shichimi Togarashi kruiden melange van Jonnie Boer
Voor de garnering
1 bosuitje
4 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze
Meng de geperste knoflook met de rest van alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie en de kip. Doe de kippenbouten in een vrieszak of iets waarin ze goed gemarineerd in kunnen worden. Doe de marinade bij de kip en laat deze minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Plaats dan een grote stoofpan op het vuur en bak de kip in zonnebloemolie op medium vuur totdat deze bruin kleurt aan de buiten kant. Plaats dan de deksel op de pan en laat de kip 30 minuten sudderen op laag vuur. Garneer de kippenpootjes met fijngesneden bos ui en sesamzaadjes. Je kan de kip goed eten met rijst en gestoomde of gegrilde groente zoals broccoli, wortels, paksoi en shiitake.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *