Khao Pad Kai

Diner Lunch Recepten

Khao Pad Kai

Khao Pad Kai
Oftewel gebakken rijst met kip. Dit recept is speciaal voor de food preppers, sportschool billies en fanatieke sporters onder ons. Maar Khao Pad Kai is ook heerlijk en snel voor op een doordeweekse avond. De kip en de ei maken het gerecht eiwitrijk. Daarnaast zit er weinig vet in het gerecht. In Thailand at ik Khao Pad Kai bijna elke dag als lunch. Daar kon ik het alleen maar eten met witte rijst. Als je het recept nog gezonder wilt maken zou je zilvervliesrijst kunnen gebruiken in plaats van witte rijst. Dan zitten er nog meer vezels in het gerecht.

Dit is mijn recept voor Khao Pad Kai, een interpretatie van het origineel. Het recept is voor 1 persoon.

Ingrediënten
een kopje rijst
100 gram kip
1 ei
1 wortel
1 stengel bosui
een handje sperziebonen
1 ui
1 knoflookteen
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze
Kook de rijst. Zet deze apart wanneer deze gaar is.  Snijd de ui in kleine vierkantjes, pers de knoflook, snijd de wortel zoals afgebeeld, snijd de bosui in ringen en snijd de sperziebonen in drie. Pak dan een grote wokpan. En verhit deze met daarin 1 eetlepel zonnebloemolie. Breek het ei in de pan en schep het om zodra het eiwit begint te stollen. Schep het om en breek het ei in kleine stukjes met je spatel. Voeg dan de rest van de ingrediënten behalve de saus, de bosui en de rijst toe. Bak dit ongeveer 5 minuten. Schep dan de rijst beetje bij beetje bij het geheel. Wanneer ook alle rijst in de pan zit kan je de saus toevoegen. Bak het geheel nog 5 minuten. En voeg als laatst de bosui toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *