Pasta carbonara

Diner Recepten

Pasta carbonara

Pasta carbonara
Pasta carbonara is geen moeilijk gerecht. Maar juist omdat het zo makkelijk is dient  de uitvoering goed te zijn en de ingrediënten perfect. In Italië word spaghetti carbonara nooit met room gemaakt. Maar hier in Nederland kunnen we het niet laten om iets toe te voegen aan het o zo simpele recept. Ik denk dat ik wel weet waar die gedachte vandaan komt. In Nederland zijn de producten die je gebruikt gewoon niet zo lekker als in Italië. Als je in Italië een ciabatta met tomaat, basilicum en mozzarella eet, heeft het niet meer nodig dan een beetje olijfolie en een beetje peper en zout. Wanneer je in Nederland hetzelfde maakt smaakt het zo anders en veel minder lekker. Zo zit dat ook met pasta carbonara vind ik. Dit is en simpel recept met gewone ingrediënten uit de supermarkt. Maar wel iets lekkerder gemaakt met een beetje room!

Het recept voor 4 personen is als volgt.

Ingrediënten
400 gram spaghetti
1 knoflookteen
1 sjalotje
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
300 gram gerookte spekreepjes
200 ml verse slagroom
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze
Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Bak ondertussen de spekjes. Ik houd ervan om ze niet helemaal uit te bakken maar dit mag je natuurlijk zelf bepalen. Snijd het sjalotje zo fijn mogelijk, deze moet opgaan in de saus. Pers de knoflook uit. Doe de knoflook en het sjalotje bij de spekjes en bak dit 2 minuten. Giet daar vervolgens de slagroom bij. Wanneer de spaghetti is gekookt en afgegoten voeg je deze bij de andere ingrediënten. Breek dan een voor een de eieren op de pasta en schep de pasta om terwijl het vuur nog aan staat voor 3 minuten. Voeg om het af te maken zout en veel peper toe en een scheutje olijfolie.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *