Aziatische vissticks met rijst en sperziebonen met tomaat

Diner Recepten

Aziatische vissticks met rijst en sperziebonen met tomaat

Zelf vissticks maken? Dat is super leuk en simpel om te doen! Je maakt het een stevige witvis, bijvoorbeeld kabbeljauw. Bij deze Aziatische vissticks serveer ik graag rijs en sperziebonen met tomaat. Een top combinatie en weer eens wat anders dan fish and chips! Het krokante laagje om de vissticks heen is Aziatisch getint door de panko en crispy seaweed. Neem de pittige variant voor een extra kick.

Ingrediënten
250 gr rijst
400 gr stevige witvis (bijvoorbeeld kabeljauw)
100 g bloem
Versgemalen peper en zout
2 eieren
2 stroken Tao Kae Noi Crispy Seaweed spicy
100 gr Obento panko
zonnebloemolie
500 gr sperziebonen
1 knoflookteen
2 tomaten

Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd de witvis in stukken (of sticks). Doe de bloem in een schaaltje met peper en zout. Kluts de eieren in een ander schaaltje. Snijd de crispy seaweed spicy in dunne strookjes en vermeng deze in een schaaltje met de panko.
3. Laat de zonnebloemolie warm worden in een diepe pan. Wentel de stukken vis eerst door de bloem, dan door de ei en vervolgens door de panko. Bak in ongeveer 3 minuten gaar en laat uitlekken op keukenpapier.
4. Kook ondertussen de sperziebonen half gaar. Snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
5. Giet de sperziebonen af, doe een scheutje olie in de pan en bak de knoflook en tomatenblokjes ongeveer 4 minuten mee.
6. Serveer de ‘vissticks’ met de gekookte rijst en sperziebonen.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *