Gremolata

Diner Recepten

Gremolata

Gremolata is een Italiaanse smaakmaker. De frisse salsa zorgt ervoor dat jouw gerecht naar een hoger niveau wordt getild. Origineel wordt de salsa achtige saus geserveerd met ossobuco. Serveer gremolata op stoofvlees, pizza’s, op borrelhapjes of op een stuk gebakken vis. Eigenlijk is gremolata overal lekker op!

Ingrediënten
1 citroen, (rasp)
2 knoflooktenen
15 g verse krul of platte peterselie
4 el olijfolie, extra vergine
1 tl zeezout

Bereidingswijze
1. Rasp de citroen, pel de knoflooktenen en was de peterselie.
2. Doe alle ingrediënten samen in een mengbeker en mix tot een mooie salsa met de staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kan je het ook maken met een vijzel of keukenmachine.
3. Bewaar in een afgesloten bakje of jam potje.

Tip: Houd je van spicy? Meng er een fijn gesneden rode peper doorheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *