Frisse parelcouscous salade
Parelcouscous is afkomstig uit Libanon. Parelcouscous zit qua smaak en textuur tussen normale couscous en pasta in. Het gerecht kan ook met normale couscous gemaakt worden. Maar ik vind parelcouscous er mooi uitzien en het is weer is wat anders! Je kan parelcouscous kopen in de Albert Heijn. Eet deze parelcouscous salade als lunch. Of bij het diner met gegrild vlees of vis en groentes.
Dit is het recept voor 4 personen.
Ingredienten
300 gram parelcouscous
1 komkommer
2 trostomaten
200 gram feta
Een handje gehakte peterselie
1 rode ui
1 eetlepel oregano
2 eetlepels olijfolie
Sap van een halve citroen
1 theelepel honing
Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de parelcouscous ongeveer in 10 minuten gaar in water met veel zout. Snijd ondertussen de tomaten, komkommer, rode ui en feta in blokjes. Hak de peterselie fijn. Maak met de rest van de ingrediënten een dressing. Giet de parelcouscous af en spoel het af met koud water om te koelen. Meng alles door elkaar in een kom. En voeg peper en zout naar smaak toe.
Eet smakelijk!