Zalm bakken? Dan vraag je je waarschijnlijk af, wat is nou de aller lekkerste manier om zalm te bakken? Deze zalmmoten marineer je eerst in een mengsel van Mae Ploy Sweet Chili Sauce, sojasaus, gember en knoflook. Vervolgens bak je ze ongeveer 2 minuten per kant in de koekenpan. En ik beloof je een smaakexplosie! Serveer de gebakken zalm met rijst en broccoli. Een goede combinatie!
Ingrediënten
4 zalmfilets van circa 150 gr
4 el Mae Ploy Sweet Chilli Sauce
4 el ABC zoute sojasaus (Ketjap Asin)
5 cm geraspte gember
1 knoflookteen, fijn gesneden
versgemalen peper en zout
250 gr rijst
400 gr broccoliroosjes
Bereidingswijze
1. Doe de zalmfilets in een schaal, voeg hier de chilisaus, sojasaus (Ketjap Asin) , geraspte gember, knoflook, peper en zout aan toe. Dek af en laat marineren in de koelkast.
2. Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Stoom de broccoli in 3-4 minuten gaar in een laagje water met een snuf zout.
4. Bak ondertussen de zalmfilets in een koekenpan in zonnebloemolie voor ongeveer 2 minuten per kant. Hoelang je de zalm bakt hangt af van de dikte van de moten maar houd rekening met minimaal 2-3 minuten per kant.
5. Serveer meteen met de rijst en broccoli.