Gewokte biefstukreepjes met broccoli
Zoals ik eerder schreef heb ik eens 24 uur in Vietnam doorgebracht. Ik verbleef daar bij een vietnamees gezin. Alles wat ik daar gegeten heb was dus vietnamees. De moeder van mijn vriendinnetje maakte als lunch gewokte biefstuk reepjes met broccoli. Super lekker! Wij aten dit met witte rijst maar ook dit gerecht kan je maken met zilvervliesrijst of quinoa. Ik maakt het voor de shoot en mijn broertje was meteen enthousiast. Hij is namelijk een sportschool billy. En werd meteen blij van alle eiwitten in 1 gerecht. Je kan ook nog champignons en een omelet toevoegen. Ik heb het recept niet aan haar gevraagd maar heb het zo goed mogelijk geprobeerd te evenaren met Nederlandse producten.
Het recept voor 1 persoon is als volgt.
Ingrediënten
150 gram biefstuk
een halve broccoli
1 knoflook teen
1 bosui
1 kopje rijst
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
een scheutje ketjap
sesam zaadjes als topping zijn optioneel
peper
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals op het pak vermeld staat. Kook of stoom de broccoli 3 minuten. Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes en kruid deze met een heel klein beetje zout. Snijd dan de bosui en de knoflook in plakjes. Meng de sojasaus, vissaus en ketjap in een glaasje. Dit is de saus. Snijd dan de brocolli in kleine stronkjes. Pak een grote wokpan en Begin met het wokken van de biefstuk. Voeg na een minuut de broccoli en de knoflook toe. Wok dit 2 minuten en voeg dan de saus toe aan het geheel. Dit wok je 3 minuten. Strooi als laatst de ringetjes bosui over het geheel. Serveer met de rijst en bestrooi optioneel met sesamzaadjes.
Eet smakelijk!