Gewokte mihoen met groenten en garnaaltjes
Ik ben gek op de Aziatische keuken. Sinds ik in Thailand heb gewoond ben ik nog creatiever geworden. Ik gebruik nooit een recept maar maak alles op basis van wat ik daar geproefd en gezien heb. Dit recept is heel erg snel en makkelijk. Mihoen is een Chinese noedel. Maar de saus is gebaseerd op Thaise recepten. Ook heb ik een klein beetje ketjap gebruikt voor de zoete smaak. In veel Aziatische landen word vissaus in plaats van zout gebruikt. Vissaus op zich heeft een excentrieke smaak maar is verwerkt in een gerecht heerlijk. Met andere woorden, dit is een Aziatisch gerecht met verschillende invloeden. Het recept voor 4 personen is als volgt.
Benodigdheden
250 gram mihoen
300 gram garnalen
6 lente uitjes
4 wortels
2 paprika’s
2 knoflooktenen
1 eetlepel geraspte gember
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap
Bereidingswijze
Kook de mihoen zoals op de verpakking staat. Snijd alle groenten in kleine blokjes en de lente uitjes in ringen. Wok de groenten eerst 3 minuten. Voeg vervolgens de garnaaltjes en alle andere ingrediënten toe. Wok het geheel ongeveer 10 minuten. Serveer met extra verse lente ui en koriander als jij daarvan houdt.
Eet smakelijk!
Zojuist heerlijk gegeten van de mihoen met garnalen……😋
Hi Christine, wat leuk om te lezen!