Gezond bananenbrood met pecannoten en havermout

Ontbijt Recepten Snacks

Gezond bananenbrood met pecannoten en havermout

Dit recept heb ik al super vaak gemaakt. En in talloze variatie’s! Vaak eet ik het als ontbijt of als snack. Heel handig om mee te nemen naar je werk of school! Je kan er ook vijgen, walnoten, amandelen, rozijnen, goji bessen of rauwe cacao nibs aan toevoegen.

Dit is het recept voor een brood.

Ingrediënten

3 rijpe bananen
3 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel (of amandelmeel of speltmeel met 1 theelepel bakpoeder)
75 gram havermout
een snuf zout
1 theelepel kaneel
een handje pecannoten

Bereidingswijze

Prak de bananen fijn met een vork in een beslagkom. Voeg alle ingredienten toe in de kom. Klop alles door elkaar. Dan giet je het mengsel in de bakvorm. Plaats het brood in de oven en bak het ongeveer 3 kwartier op 175 graden. Laat het brood eerst afkoelen voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *