Zin in Japans comfort food? Deze Japanse curry is makkelijk om te maken, snel klaar en super lekker! Ook als je niet zo van pittige curry houdt is deze variant fijn. Curry kan natuurlijk op allerlei manieren bereidt worden en in elk land gebeurd dit anders. Dit is het recept voor 4 personen voor de Japanse curry.
Ingrediënten
450 gr biefstuk, in blokjes van 2 bij 2 cm
2 uien, gesnipperd
1 wortel, in halve maantjes gesneden
1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 el zonnebloemolie
540 ml water
1 pakje S&B Golden Curry Japanese Curry Mix Medium Hot (92 gr)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Bak de biefstuk samen met de ui, wortel en aardappel in een scheut zonnebloemolie voor ongeveer 5 minuten in een wok-pan.
2. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur zachter, plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten pruttelen tot de aardappel en wortel zacht zijn.
3. Doe het vuur uit. Voeg het pakje S&B Golden Curry Japanese Curry Mix Medium Hot (92 gr) toe in stukjes, roer door tot een gladde saus ontstaat. Zet het vuur weer zachtjes aan en blijf voor 5 minuten roeren.
4. Serveer met rijst.