Ramen noedels is echt comfort food. Heerlijk met een kom dampende soep op de bank. Deze ramen noedelsoep zit vol heerlijke toppings. De gegrilde kip marineer je lekker zelf. Ook maak je de bouillon heel gemakkelijk zelf met maar een paar ingrediënten.
Ingrediënten
Voor de kip:
4 kippendijen
4 el ABC zoete sojasaus (Ketjap Manis)
2 tl chilipoeder
1 knoflookteen, geperst
2 el mirin
Voor de bouillon:
1,5 liter kippenbouillon
50 ml Obento mirin
50 ml Obento sojasaus
5 cm gember
2 knoflooktenen
70 gr Hakubaku Ramen Noodles
4 bok choys
4 eieren, gekookt
handje radijsjes, in plakjes gesneden
4 tl chili olie
Bereidingswijze
1. Marineer de kippendijen met de zoete sojasaus (Ketjap Manis), chili poeder, knoflook en mirin. Zet afgedekt apart.
2. Zet een grote soeppan op met daarin de kippenbouillon, mirin en sojasaus. Snijd de gember in plakken en kneus de knoflooktenen, laat in de bouillon zakken om te trekken.
3. Grill wanneer de bouillon aan het trekken is de kippendijen, stoom de bok choy, kook de ramen gaar en kook de eieren half zacht.
4. Snijd de kippendijen in repen. Halveer de bok choys en de eieren.
5. Verdeel de ramen over 4 kommen. Schenk hier de getrokken bouillon overheen. Garneer met de bok choys, eieren, radijsjes en chiliolie.