Snelle fajita’s met kip, paprika, ui en kaas
Dit recept voor fajita’s is perfect voor een taco tuesday. Maar door de snelle bereiding misstaat dit recept een fast food friday niet. De kip, ui en paprika kan je eventueel ook van te voren bereiden want je warmt de fajita en laat de kaas smelten door hem tussen de grill te doen of in de pan te bakken.
Het recept voor 4 fajita’s is als volgt.
Ingrediënten
2 kipfilets
2 paprika’s
1 ui
150 gram geraspte jonge kaas
1 theelepel gerookte paprika poeder
2 theelepels picadillo kruiden melange van Jonnie Boer
peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de paprika en kip in reepjes en de uien in ringen. Bak de uien en de kip gaar in zonnebloem olie en voeg vervolgens de paprika reepjes toe. Strooi de kruiden over het geheel en schenk nog een klein beetje zonnebloemolie over het geheel. Laat dit 5 minuutjes sudderen. Verhit ondertussen een andere pan, grillpan of panini-grill. Wanneer deze heet is ga je de tortilla wraps vullen met de vulling. Leg de vulling op het midden van je tortilla. Strooi hier vervolgens een handje kaas over en vouw de tortilla dicht. Vouw eerst de boven en onderkant dicht en rol hem dan dicht. Grill de fajita 3 minuten of 1,5 minuut op elke kant.
Buen Provecho!