Tempeh sticks met broccoli rijst en komkommersalade

Diner Recepten

Tempeh sticks met broccoli rijst en komkommersalade

Wist je dat er in tempeh super veel eiwitten zitten? Dit maakt dat tempeh dé perfecte vleesvervanger is of een goeie aanvulling op je maaltijd voor als je wat meer (natuurlijke) eiwitten wilt eten. Als je Indonesisch eten afhaalt of besteld krijg je bij bijna elke toko sambal goreng tempeh als topping op gerecht. Ik neem meestal een extra bakje omdat ik het zo lekker vindt. Deze tempeh sticks zijn hierop geïnspireerd.  Lekker zoet, zout en sticky. Perfect in combinatie met broccoli rijst en een frisse komkommer salade.

Ingrediënten
300 gr tempeh
3 el ABC pittige zoete sojasaus (Ketjap Manis Pedas)
2 el honing (of agavesiroop als je vegan bent)
1 el paprikapoeder
75 ml groentebouillon
350 gr broccoli rijst
1 rode peper, in ringen sneden
1 komkommer
1 tl sesamolie
3 el natuurazijn
sesamzaadjes

Bereidingswijze
1. Snijd de tempeh in gelijke repen van ongeveer een halve cm dik.
2. Meng de pittige zoete sojasaus met honing, paprikapoeder en groentebouillon in een maatbeker.
3. Bak de tempeh sticks aan beide kanten zonder olie in een anti aanbak-pan op medium hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan het mengsel met pittige zoete sojasaus toe en laat de marinade er intrekken en tegelijkertijd de tempeh gaar stomen. Bak aan beide kanten tot het vocht volledig verdampt is en de tempeh sticks aanbakken.
4. Wok ondertussen de broccoli rijst met een snuf zout en de rode peper ringen in een hete wok-pan voor 3 minuten.
5. Snijd de komkommer in plakken (met een kaasschaaf) meng met de sesamolie, azijn en een snuf zout. Garneer met sesamzaadjes.
6. Serveer de tempeh sticks met de broccoli rijst en de komkommersalade ernaast.

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *