Laatst heb ik een week vegan gegeten. Dit leek me ontzettend moeilijk omdat ik zo dol ben op kaas. Spaghetti met kaas, pasta met kaas, een ovenschotel met kaas, you name it. Daarom leek mij een hele week vegan eten ook een grotere uitdaging dan een week vegetarisch eten. Gelukkig ben ik dol op avocado’s en kan je met dit ingrediënt zoveel leuke dingen doen. Door de creamy avocadosaus bij deze spaghetti hoef je de kaas echt niet te missen! Ik maakte hem de eerste dag van mijn vegan avontuur om de week meteen goed te laten beginnen.
Het recept is voor 3-4 personen
Ingrediënten
300 g gedroogde spaghetti zonder ei (de meeste gedroogde spaghetti uit de supermarkt is vegan)
2 avocado’s
1 sjalot
2 knoflooktenen
15 g verse basilicum
2 handjes walnoten
een flinke scheut olijfolie
sap van een halve citroen
2 el sojacuisine (optioneel)
peper & zout
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Pak een grote maatbeker, pel de sjalot en de knoflook en snijd de sjalot in vieren.
3. Pel de avocado’s en doe deze in de maatbeker met de knoflook, sjalot, basilicum, een half handje walnoten, een flinke scheut olijfolie, het sap van de halve citroen, de sojacuisine en peper en zout naar smaak. Blender dit fijn met een staafmixer tot een mooie gladde saus.
4. Doe de rest van de walnoten in een koekenpan en rooster deze kort op hoog vuur.
5. Giet de spaghetti af en doe deze in een grote pan samen met de saus. Bak de saus ongeveer 3 minuten mee zodat deze ook warm is.
6. Doe de spaghetti in diepe borden en verkruimel de walnoten grof over de spaghetti.
Tip: je kan de walnoten vervangen door pijnboompitten.
Eet smakelijk!