Zoete aardappelpuree
Ik houd niet zo van zoete aardappel. Toen wij voor het eerst zoete aardappelfrietjes hadden gemaakt verheugde ik mij er enorm op. Dit vond ik vies tegenvallen! Maar toen mijn vader een keer op zondag zoete aardappelpuree met kip en sla had gemaakt, wist ik niet wat ik meemaakte. Zoete aardappelpuree is hemels! In combinatie met zoute kip en frisse sla is het nog lekkerder.
Het recept voor 4 personen is als volgt.
Benodigdheden
600 gram zoete aardappelen
3 eetlepels crème fraîche
1 ui
een theelepel oregano
peper en zout
Bereidingswijze
Kook de geschilde zoete aardappels ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even in de vergiet zitten. Bak in dezelfde pan de gesneden ui gaar in een scheut olijfolie. Voeg vervolgens de zoete aardappelen en de kruiden toe en stamp tot een puree.
Eet smakelijk!