Kip cashew uit Thailand

Diner Recepten
kip-cashew

Kip cashew uit Thailand

Kip cashew, oftewel kip met cashewnoten is echt zo’n gerecht dat je kan missen na een reis of vakantie in Thailand. De smaak is toegankelijk en klopt helemaal. Ik heb een tijdje in Thailand gewoond en dit was voor mij ook echt zo’n ”go to” gerecht.  Het is gewoon altijd lekker! Mijn vriend at dit laatst voor het eerst en vroeg zich af waarom hij dit nu pas voor het eerst at. Daar moest ik wel een beetje om lachen, want hij heeft gelijk, het is echt een topgerecht. Maar goed, als je een tijd in Thailand bent geweest is het best logisch dat je thuis weer op zoek gaat naar nieuwe smaken. Enfin, hier is hij dan eindelijk op mijn blog. Mijn variant voor de allerlekkerste kip cashew uit Thailand!

Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
170 g ongezouten cashewnoten
4 el bloem
500 g kippendijfiletreepjes
1 grote ui, grof gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
2 cm gember, fijn gesneden
1 rode peper, fijn gesneden (optioneel)
2 paprika’s, grof in repen gesneden
2 el ketjap manis
1 el oestersaus
sap van een halve limoen
3 bosuien, in repen gesneden
peper en zout

Bereidingswijze
1. Meng de bloem met een beetje peper en zout, paneer hier de kipdijfiletreepjes mee in een bakje. Zet deze apart en laat de wokpan warm worden op het vuur met de zonnebloemolie erin.
2. Bak eerst de cashewnoten op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten, haal deze er met een schuimspaan uit en zet apart. Bak dan de kip in 3 minuten krokant. Haal deze er ook met een schuimspaan uit en zet ook apart.
3. Doe dan de ui, knoflook, gember en rode peper in de pan. Bak dit kort en voeg de paprika toe. Schenk de ketjap, oestersaus en limoensap bij het geheel en voeg ook de kip en cashewnoten toe. Laat de saus ongeveer 5 minuten op laag vuur indikken.
4. Maak vlak voor het serveren af met de bosui.
5. Serveer met witte rijst.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *