Apple crumble
Dit dessert is zo lekker maar ook zo simpel! Je kan de appels combineren met bosbessen en andere rode vruchten. Of wanneer het het seizoen is zou je het ook met rabarber kunnen doen. Normaal word apple crumble met bloem gemaakt maar ik gebruik graag havermout. De havermout maakt het wel iets machtiger maar het is gezonder en het is krokanter. Super lekker!
Dit is het recept voor ongeveer 4 personen.
Ingrediënten
500 gram friszoete appels
200 gram bosbessen
100 gram havermout
50 gram roomboter
75 gram suiker
1 teelepel zout
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Was de appels en snijd ze in blokjes. Meng de stukjes appels met de bosbessen, de kaneel, en een snufje zout. Doe dit in de vorm die je bruikt om het geheel in de oven te bakken. Meng dan de rest van de ingredienten met elkaar en verdeel dit over de bovenkant. Plaats het geheel 30 minuten op 180 graden in de oven. Serveer het met slagroom of een bolletje vanille ijs.
Eet smakelijk!