Wie is er nou niet gek op brownies?! Maar heb je weleens van blondies gehoord? Dit is de blonde variant van de brownies, met witte chocolade! Dat klinkt natuurlijk al fantastisch maar in dit recept maak ik het ook nog eens met een salted caramel swirl en pecan noten. Witte chocolade met salted caramel en pecan noten, dat is toch een combinatie uit de hemel? Kijk snel verder voor het recept voor ongeveer 12 blondies met salted caramel swirl en pecan noten.
Ingrediënten
3 eieren
225 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 g witte chocolade
100 g roomboter
225 g bloem
2 el bebogeen
zout
Benodigdheden
mixer, pan, bekleedde ovenschaal
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
1. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig en schuimig in de mixer.
2. Breek de witte chocolade in stukken en smelt deze samen met de roomboter in een pan op laag vuur.
3. Houd de mixer draaiend en giet het mengsel er rustig bij. Voeg dan een snuf zout en de bloem toe aan het beslag en mix nog even door.
4. Smelt de bebogeen in een pan op laag vuur en zet direct uit als deze vloeibaar is. Voeg hier ongeveer een halve theelepel zout aan toe en roer door. Hak de pecannoten in stukken.
5. Spatel drie kwart van de pecan noten door het beslag. Stort het beslag in de bekleedde bakplaat. Zet 25 minuten in de voor verwarmde oven.
6. Laat de blondie volledig afkoelen voordat je hem in stukken snijd.