Makkelijk en snel: cannelloni met spinazie en ricotta

Diner Recepten

Makkelijk en snel: cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni is absoluut een van mijn favoriete gerechten. Het heeft al het goeds in zich wat lasagne ook heeft. Lasagne duurt alleen iets langer om te maken omdat het uit meer onderdelen bestaat. Wanneer je op een doordeweekse avond dan toch een lekkere Italiaanse ovenschotel wilt maken is cannelloni ideaal. Deze variant met spinazie en ricotta is echt een klassieker. Je maakt hem met een authentieke tomatensaus en een heerlijke vulling van smeuïge ricotta met spinazie. Omdat cannelloni pijpjes moeilijk te vinden zijn en omdat het wat techniek vergt om ze te vullen, doe ik het anders. De verse lasagne bladen zijn tegenwoordig in elke supermarkt te vinden. Als je de vulling hier in doet zijn deze makkelijk op te rollen tot cannelloni. Kortom, dit gerecht is makkelijk en snel, ideaal voor een doordeweekse avond en iedereen zal er van smullen!

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 groentebouillon blokje
700 ml passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
olie
versgemalen peper en zout
400 g verse spinazie
500 g ricotta
rasp van een halve citroen
1 tl chili vlokken (optioneel)
250 g verse lasagnebladen
200 g mozzarella
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Basilicum voor de garnering

Benodigdheden
snijplank en mes, ovenschaal, oven

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de ui met de 1 gesneden knoflookteen (bewaar de andere voor het spinazie en ricotta mengsel) en de gedroogde Italiaanse kruiden in een scheut olie in een diepe koekenpan.
3. Schenk hier vervolgens de passata bij en roer het bouillonblokje erdoorheen. Laat pruttelen op laag vuur.
4. Bak de spinazie met de andere gesneden knoflookteen in een andere pan tot de spinazie geslonken is en het meeste vocht verdampt is.
5. Doe de ricotta in een mengkom, breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en eventueel de chili vlokken als je van pittig houdt. Roer de spinazie door het ricotta mengsel.
6. Proef de tomatensaus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en schep met een soeplepel een lepel van de saus in de ovenschaal.
7. Leg de lasagnebladen op een bord en doe hier een voor een 2 el van het ricotta en spinazie mengsel op en rol op. Leg de rolletjes in de tomatensaus. Als alle cannelloni’s s er liggen schenk je alle saus over de cannelloni.
8. Scheur de mozzarella in stukken verdeel over de saus, verdeel hier over de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Garneer met verse basilicum. Serveer direct.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *