Caesar salade met gegrilde kalkoenfilet

Diner Lunch Recepten

Caesar salade met gegrilde kalkoenfilet

Caesar salade met gegrilde kalkoenfilet
Bestel jij ook vaak caesar salade als voorgerecht in een restaurant? Ik deed dat heel vaak omdat ik bij elk restaurant wilde proeven hoe hij daar gemaakt werd. Het originele recept is namelijk niet met kip, bacon, kip of kalkoenfilet. Het originele recept door Caesar Cardini is met een gekookt eitje, croutons en Parmezaanse kaas. Ook erg lekker! Ik maak caesar salade met gegrilde kalkoenfilet. Kalkoenfilet is nog sappiger dan kipfilet. Erg smakelijk dus.

Het recept voor 4 persoon is als volgt.

Ingrediënten
400 gram romaine sla
4 kalkoenfilets van ongeveer 120 gram
2 eetlepels kipkruiden
3 eetlepels zonnebloemolie
een handje Parmezaanse kaas flakes
peper en zout

voor de dressing:
4 ansjovis fillets
1 knoflookteen
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Parmezaanse kaas poeder
peper en zout

Bereidingswijze
Hak de knoflookteen en ansjovis filets in stukjes en plet het met de achterkant van je mes. Doe dit totdat dit mengsel een soort pasta vormt. Klop deze pasta vervolgens door de rest van de ingrediënten voor de dressing. Meng 3 eetlepels zonnebloemolie met de kipkruiden en peper en zout. Smeer de kalkoenfillets in met dit mengsel. Verhit dan je grillpan (als je deze niet hebt een normale pan). Grill de kalkoenfilets ongeveer 10 minuten per kant. Laat de kalkoenfilets na het grillen afkoelen op je snijdplank. Leg de sla in een grote kom, besprenkel deze met de dressing. Strooi de parmezaanse kaas over de salade. Snijd dan de kalkoenfilets in plakken en leg deze op de salade. Maal hier wat peper en zout over.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *