Courgette chips met Parmezaanse kaas

Recepten Snacks

Courgette chips met Parmezaanse kaas

Courgette chips met Parmezaanse kaas
Iedereen die mij goed kent weet dat ik gek ben op chips, kaas, borrelhapjes en dat soort dingen. Op zijn mediterraans ‘chillen’ met lekker eten en een wijntje is echt mijn ding. Naast chips en kaas houd ik gelukkig ook heel erg van groente die op verschillende manieren bereid zijn voor bij de borrel. Gegrilde paprika, gefrituurde aubergine en chips van courgette bijvoorbeeld. Hoe dunner je de courgette snijd, hoe knapperiger de chips word. Super lekker en weer is wat anders dan ‘normale’ chips.

Hier volgt het recept.

Ingrediënten
2 courgettes
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel knoflookpoeder
1 1/2 eetlepel zout
1 eetlepel peper
ongeveer 100 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de courgettes in dunne plakjes en smeer deze in aan beide kanten met olijfolie. Meng deze plakjes in een kom met alle overige ingrediënten. Leg de plakjes op een bakplaat. Bak de plakjes ongeveer 1 uur en 30 minuten. Keer ze na de helft van de tijd allemaal om.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *