Met courgette kan je eindeloos variëren. Wat ben ik dol op courgette! De combinatie met feta en munt is waanzinnig. De feta voegt zout toe en de munt maakt het gerecht fris. Je kunt de courgette grillen op de barbecue maar als het weer het niet meer toelaat gebruik je gewoon lekker de grillpan. Omdat ik van pittig eten houd, heb ik chili toegevoegd. Als je er niet van houdt mag je deze natuurlijk gewoon weglaten. Eet de gegrilde courgette samen met Turks brood, dips en andere kleine gerechtjes. Dat wordt smullen! Én je nog iets over hebt maak je er makkelijk een maaltijdsalade van met gekookte quinoa voor de lunch.
Ingrediënten
2 kleine of 1 grote courgette, in plakjes
versgemalen peper en zout
olijfolie
75 g feta
10 g verse munt
1 tl chilivlokken
balsamico crema
Bereidingswijze
1. Verhit de grillpan of barbecue totdat deze walmt.
2. Smeer ondertussen de plakken courgette in met olijfolie, peper en zout.
3. Grill de plakken courgette ongeveer 3 minuten per kant. Leg apart.
4. Pak een grote schaal en leg hier de plakken dakpansgewijs op. Brokkel de feta erover. Snijd de munt fijn en verdeel deze ook over de courgette. Maak het gerecht af met de chilivlokken en de balsamico crema.
Tip: Je kan dit gerecht zowel lauwwarm als koud eten.