Wanneer ik in Griekenland ben kan ik een Griekse salade als ontbijt, lunch en diner eten. Zo lekker vind ik het! Ik ben dol op goed gevulde salades en een Griekse salade heeft alles waar ik van houd. Kaas, kleurrijke groenten en een heerlijke dressing. Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere salade te maken maar het zit hem vaak in de details. Als je goed oplet weet je dat ze in Griekenland gedroogde oregano over hun salades doen (en over veel meer gerechten), dat geeft zoveel smaak! Dit is mijn recept voor een Griekse salade met mijn twist. Voor 4 personen
Ingrediënten
1/2 komkommer, in plakjes
een handje radijsjes, in plakjes
200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 rode paprika, in reepjes gesneden
2 el in ringen gesneden zwarte olijven
150 g feta, verkruimeld
100 g rucola
1 el gedroogde oregano
1 el balsamico crema
1 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Doe de komkommer, radijsjes, cherrytomaatjes, paprika en olijven ringen in een slakom. Breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar.
2. Meng de gedroogde oregano, balsamico crema en olijfolie in een glas met een vorm en giet over de salade.
3. Maak de salade af met de rucola en verkruimelde feta.
Eet smakelijk!