Noedels met kip, aubergine en teriyaki saus

Diner Recepten
noodles-kip-aubergine-teriyaki-saus

Noedels met kip, aubergine en teriyaki saus

Zijn het nou noodles of noedels? Ik heb het even opgezocht en het schijnt het zelfde te zijn. Noodles of noedels komen in allerlei vormen, maten smaken. Pasta is eigenlijk ook een soort noedel! Maar dit goddelijke gerecht maak ik met rijstnoedels, gemaakt van rijstmeel. Je hoeft ze maar 3 minuten te weken in heet water, daarom zijn deze noedels met kip, aubergine en teriyaki saus zo snel klaar! Dit is het recept voor 4 personen.

Ingrediënten  
1 el zonnebloemolie
1 knoflookteen, fijn gesneden
300 kippendijfilet, in reepjes
2 aubergines, in blokjes gesneden
3 el sojasaus
3 el mirin, Japanse rijstwijn
1 tl sesamolie
1 el honing
1 el ketjap
300 g rijstnoedels
2 tl witte sesamzaadjes, geroosterd
2 bosuitjes, in ringen gesneden

Benodigdheden
Wokpan, snijplank, mes en een kom om de noedels in te weken

Bereidingswijze 
1. Plaats de wokpan op het fornuis en laat warm worden op hoog vuur. Doe de zonnebloemolie en de knoflook in de wok en voeg hier snel de kippendij aan toe. Bak 3 minuten op hoog vuur.  Laat ondertussen de rijstnoedels in gekookt water weken voor 3 minuten.
2. Voeg vervolgens de aubergine blokjes toe. Meng ondertussen de sojasaus, mirin, sesamolie, honing en ketjap met elkaar in een bekertje of kommetje. Dit is de teriyaki saus.
3. Doe de noedels bij de kip en aubergine en voeg ook de teriyaki saus toe. Bak 2 minuten op hoog vuur en serveer in diepe borden of kommen.
4. Garneer met de sesamzaadjes en gesneden bosui.

 

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *