Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met rozemarijn

Diner Recepten

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met rozemarijn

De Italiaanse keuken heeft zoveel lekkere ingrediënten en gerechten! Denk bijvoorbeeld aan deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met rozemarijn. Als mijn moeder vroeger Bolognese maakte rook je dit door het hele huis. Die rode saus vergeet ik nooit! Ze gebruikte dan ook veel Italiaanse kruiden waaronder rozemarijn. Dit geeft zo’n kenmerkende geur en smaak aan je gerecht. Dit is mijn variant van Italiaanse balletjes. Want als je een keer balletjes maakt ipv rode saus met gehakt, kan je ze ook heel goed bij de borrel of als bijgerecht serveren! Dat wordt genieten.

Dit is het recept voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten
3 knoflooktenen
5 g verse rozemarijn
500 g rundergehakt
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde peterselie
vers gemalen peper en zout
1 el mosterd
2 tl gerookte paprika poeder
1 ei
1 el bloem
2 el zonnebloemolie
700 ml gezeefde tomaat

Bereidingswijze
1. Snijd de knoflooktenen fijn, rits de rozemarijn van de takjes en snijd ook dit fijn.
2. Meng de rundergehakt met de helft van de knoflook, rozemarijn, oregano, peterselie en paprikapoeder. Bewaar de andere helft van deze ingrediënten voor de saus. Doe ook de mosterd, ei, bloem, peper en zout bij de gehakt. Meng goed, dit doe ik vaak met een stamper omdat dit makkelijk werkt.
3. Laat een diepe koekenpan warm worden op middel hoog vuur. Doe de zonnebloemolie in de pan. Rol balletjes ter grootte van golfballen van het gehakt mengsel en bak deze meteen in de pan.
4. Bak alle ballen totdat ze gaar zijn. Doe de gehaktballetjes dan in een bak en laat het vet in de pan zitten.
5. Doe de rest van de knoflook, rozemarijn, oregano, peterselie en paprikapoeder in de pan. Bak dit kort. Schenk dan de gezeefde tomaat hierbij. Roer om, breng op smaak met peper en zout. Laat even pruttelen. Doe als laatst de gehaktballetjes weer bij de saus.
6. Garneer met een takje rozemarijn en serveer als borrelhap, bij de pasta of als bijgerecht.

Buon Appetito!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *