Koude noedelsalade met paksoi en snijbiet

Diner Lunch Recepten

Koude noedelsalade met paksoi en snijbiet

Met warm weer eet ik graag koude gerechten. Van pasta salade ben ik minder fan maar noedelsalade is een van mijn favoriete! Deze noedelsalade maakte ik met paksoi en snijbiet uit mijn broers tuin. Vers en knapperig. De koude noedels, paksoi en snijbiet gaan perfect samen met een Aziatische dressing. Lees snel verder voor dit eenvoudige en lekkere recept voor 4 personen.

Ingrediënten
250 g gedroogde noedels
1 knoflookteen
2 cm verse gember
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 el rijstazijn
sap van een halve citroen
1 el sesamzaad
1 paksoi
150 g snijbiet
2 bosuien
1 rode peper
1 el wasabi furikake

Bereidingswijze
1. Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Giet ze en spoel ze af en laat ze vervolgens afkoelen.
2. Snijd de knoflook en de gember fijn. Meng de knoflook en de gember samen met de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, sap van een halve citroen en sesamzaad in een bakje. Dit is de dressing.
3. Snijd de paksoi en snijbiet in reepjes. Meng de dressing, paksoi, snijbiet en de noedels door elkaar.
4. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Strooi over de noedelsalade en garneer extra met de wasabi furikake.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *