Wanneer het weer lekkerder weer wordt schakel ik graag over naar frisse salades. Deze salade is lauwwarm en kan je makkelijk eten als maaltijd, eventueel met een Frans stokbroodje ernaast. Genieten op een zonnige zomeravond. En lekker snel klaar voor als je snel de tuin in wilt na een lange dag op kantoor! Ik maak mijn lauwwarme venkelsalade compleet met ziltige feta, pittige rucola, frisse sinaasappeldressing en radijsjes voor de mooie kleur.
Ingrediënten
1 venkel
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 sinaasappel
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
150 g rucola
5 radijsjes, in plakjes gesneden
100 g feta, verkruimeld
Bereidingswijze
1. Was de venkel, haal de onderkant er af en snijd de venkel in repen.
2. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hier de venkel met een el olijfolie en de gedroogde oregano in voor ongeveer 3 minuten.
3. Meng het sap van de halve sinaasappel met de andere el olijfolie, peper en zout. Dit is je dressing.
4. Doe de venkel in een slakom, meng hier de feta, radijsjes en rucola mee. Maak af met de dressing.
Eet smakelijk!