Miso noedelsoep met shiitake

Diner Recepten

Miso noedelsoep met shiitake

Miso is een fantastische smaakmaker uit de Japanse keuken. Gemaakt van onder andere gefermenteerde sojabonen waardoor elk gerecht wat je ermee maakt een lekkere umami smaak krijgt. Deze noedelsoep met shiitake is vegetarisch maar door de combinatie van ingrediënten hoef je absoluut geen vlees te missen. De miso geeft de soep een volle smaak en je kan er allerlei groenten aan toe voegen. Kijk bijvoorbeeld wat je nog in de koelkast hebt liggen. Paksoi, sugar snaps of spinazie is ook heerlijk om toe te voegen.

Ingrediënten
270 gr Hakubaku soba noodles
1 el zonnebloemolie
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 cm gember, geraspt
1 puntpaprika, in repen
2 el Hikari Miso biologische witte miso
200 gr shiitake, in schijfjes gesneden
1 el Obento sojasaus
2 bosuitjes, in ringen gesneden

Bereidingswijze
1. Kook de soba noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Bak de gember en de knoflook in een soeppan in de zonnebloemolie. Voeg vervolgens de miso, paprika en shiitake toe.
3. Bak op hoog vuur. Als de paprika zacht begint te worden voeg 1,5 liter water en de soba noedels toe. Breng op smaak met sojasaus.
4. Serveer met verse bosui.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *