Nasi goreng pedas, oftewel pittige gebakken rijst. Deze variant met garnalen is zo goed! Als je van lekker veel groenten houdt kan je natuurlijk wat meer groenten toevoegen zoals sperziebonen, andere koolsoorten dan witte kool, tomaat of doperwten. Ook kan je spelen met hoe ‘pedas’ je je nasi goreng wilt hebben. Voeg dan wat meer of minder chili saus toe.
Ingrediënten
75 gr rijst
Rijstolie of zonnebloemolie
350 gr gamba’s, gepeld en ontdooid
1 sjalot, gesnipperd
100 g witte kool, grof gesneden
4 el ABC zoete sojasaus (Ketjap Manis)
2 el ABC zoute sojasaus (Kecap Asin)
1 el ABC Extra hete chili saus
4 eieren
3 bosuien, in ringen gesneden
1 rode peper, in ringen gesneden
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2.Verhit een scheut rijstolie of zonnebloemolie in de wokpan. Bak hier op hoog vuur de gamba’s in. Voeg meteen de sjalot en witte kool toe.
3. Doe de noedels bij het mengsel in de pan samen met de zoete sojasaus, zoute sojasaus en sambal extra pedas. Schep om.
4. Bak een spiegel ei.
5. Garneer met bosui, rode peper, ei en serveer meteen.