Vegetarische mie goreng

Diner Recepten

Vegetarische mie goreng

Wil je (wat vaker) vegetarisch eten? Dan is dit recept een uitkomst. Vlees of vis heb je niet altijd nodig om een gerecht lekker te maken. Deze vegetarische variant van  mie goreng is heerlijk. 

Is mie goreng (of bami) het meest populaire gerecht uit Indonesië? Voor mij is het in ieder geval een recept wat ik heel vaak maak. Het is namelijk lekker, makkelijk én je kan er veel restjes in verwerken. De basis is simpel, mie goreng staat voor gewokte noedels. Vaak geroerbakt met ei, vlees of vis en groenten. Het gerecht maak je op smaak met ketjap. Wil je (wat vaker) vegetarisch eten? Dan is dit recept een uitkomst. Vlees of vis heb je niet altijd nodig om een gerecht lekker te maken. Deze vegetarische variant van  mie goreng is heerlijk. 

Ingrediënten
50 gr eiernoedels
1 prei
1 knoflookteen
5 cm verse gember
1 winterpeen
1 rode paprika
4 el ABC zoete sojasaus (Ketjap Manis)
2 el ABC zoute sojasaus (Ketjap Asin)
1 el ABC Extra hete chilisaus
50 gr ongezouten pinda’s
verse koriander

Bereidingswijze
1. Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Was de groenten.
2. Snijd ondertussen de prei in ringen, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de winterpeen en paprika in de dunne reepjes.
3. Verhit dan een scheut rijstolie of zonnebloemolie in een ruime wokpan. Bak de prei een minuut, voeg vervolgens de peen en paprika toe. Bak 2 minuten.
4. Giet de noedels af, voeg bij de groenten in de pan. Schenk de zoete Sojasaus (Ketjap Manis), zoute sojasaus (Kecap Asin) en de extra hete chilisaus erbij. Wok ongeveer 2 minuten op hoog vuur en verdeel over de borden.
5. Hak de pinda’s grof. Garneer de bordjes met gehakte pinda’s en verse koriander.

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *