Vegetarische Pad Thai met regenboogwortelen

Diner Recepten

Vegetarische Pad Thai met regenboogwortelen

Als je in Bangkok op straat loopt kan je op elke hoek een bordje Pad Thai halen. Vers uit de wok met de lekkerste ingrediënten. Het lijkt zo simpel maar het is zo lastig om de Pad Thai die je in Thailand eet exact na te maken. De hele beleving is gewoon anders. Toch heb ik het vaak geprobeerd. En in allerlei varianten, vegetarisch, met kip, met kip en garnalen of alleen met garnalen. Ik doe er altijd sowieso kleine stukjes tofu in, want dat hoort vind ik. In deze vegetarische variant met regenboogwortelen spelen de wortelen en de tofu de hoofdrol. En Pad Thai paste van Volcom, maakt het recept helemaal af én heb je het gevoel alsof je lekker in Bangkok zit. Als je je ogen even dicht doet dan hé!

Ingrediënten
300 gr rijstnoedels
100 gr tofu, in blokjes
3 cm gember, geraspt
2 knoflooktenen, fijn gesneden
50 gr witte kool, in reepjes gesneden
4 regenboogwortels, julienne gesneden
4 el Valcom Pad Thai Paste
4 eieren
150 gr taugé
2 bosuitjes, in ringen
50 gr pinda’s, fijn gevijzeld
2 limoenen, in parten

Bereidingswijze
1. Verhit een el zonnebloemolie in de wok pan. Bak hier eerst de knoflook, gember en
tofublokjes in.
2. Voeg dan de wortels en witte kool toe. Bak dit 3 minuten mee.
3. Doop de rijstnoedels eerst in water zodat deze water opnemen voor deze in de pan gaan.
4. Giet de rijstnoedels af en doe in de wok pan. Roer de rijstnoedels samen met de Valcom Pad Thai Paste bij het geheel.
5. Bak dit 5 minuten. Schuif het geheel naar de zijkant van de pan met je spatel. Bak vervolgens de eieren in de pan als een omelet. Maak stuk met je spatel en roer door het geheel.
6. Maak af met de taugé, bosui, limoen en pinda’s.

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *