Wentelteefjes van brioche
Dit weekend is het perfecte weekend om een super decadent ontbijt te maken! En nu mag je een heel weekend ontbijten! Ik heb tal van recepten om dat in te vullen, egg benedict, scrambled eggs met zalm of pannenkoeken met Nutella. En wentelteefjes van brioche is hier ook een van.
Het recept voor 4 wentelteefjes is als volgt.
Ingrediënten
4 dikke sneeën brioche brood (dit is onder andere te koop bij Albert Heijn)
2 eieren
250 ml volle melk
3 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
een snufje zout
1 theelepel vanillearoma
een flinke klont boter
Bereidingswijze
Meng de eieren, de melk, de suiker, het zout en het vanillearoma met elkaar. Doe dit door het geheel in een kom met een vorm door elkaar te klutsen. Giet dit mengsel vervolgens in een ovenschaal (of een ander voorwerp met een opstaand randje) en laat de sneeën brioche brood in het mengsel weken. Verhit een koekenpan op hoog vuur en laat een paar flinke klonten boten de bodem van de pan bedekken. Bak de sneetjes allemaal aan beide kanten tot ze donker bruin aan de randjes kleuren. Serveer met gemixt fruit en honing of stroop en opgeklopte verse slagroom.
Bon Appetit!