Zucchetti Spaghetti
Dit is spaghetti gemaakt van courgette. Want wie houdt er nou niet van spaghetti?! Ik eet dit vaak genoeg, alleen soms roept je lichaam om een wat lichter verteerbare maaltijd. Een goed alternatief voor de echte spaghetti is dus zucchetti. Je kan het als lunch, diner of als bijgerecht eten. Wanneer je het als diner eet is het lekker om noten of een stukje vis of vlees aan het recept toe te voegen. Denk aan pijnboompitten, walnoten, pistache noten en amandelschaafsel. Je kan ook voor gamba’s of gegrilde kip kiezen. Het basisrecept is veganistisch, raw, glutenvrij en bevat veel vezels, vitaminen en mineralen.
Het recept voor 1 persoon is als volgt.
Ingrediënten
1 courgette
100 gram cherrytomaatjes
50 gram zongedroogde tomaatjes
rasp en sap van een halve citroen
een halve avocado
1 knoflookteentje
een hand basilicumblaadjes
2 eet lepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
De zucchetti kan je op 3 verschillende manieren snijden, met een mandoline, een spiraalsnijder of met de hand. Wanneer je het zelf snijd, schaaf je eerst de courgette in plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken op elkaar en snijd dunne reepjes. Vervolgens maak je de dressing. Doe de avocado, citroensap en rasp, knoflook, olijfolie en basilicumblaadjes in een kom en maak hier een gladde massa van met de staafmixer. Maak de saus af met peper en zout. Hussel hier de zucchetti door en garneer met fijngesneden tomaatjes en zongedroogde tomaatjes.
Buon appetito!