Gevulde Courgette
Dit recept is voortgekomen uit het idee om een snelle, lekkere, lichte doch vullende maaltijd te maken. Het recept bestaat uit 3 handelingen, de voorbereiding, de vulling maken en het gerecht in de oven zetten. Dit kan toch iedereen?! Ik eet dit vaak omdat het dus super snel klaar is en omdat het gezond is. Er zitten geen koolhydraten in dit recept. Maar die zou je kunnen toevoegen door er bijvoorbeeld orzo (een rijst-vormige pasta korrel) aan toe te voegen.
Het recept voor 2 personen is als volgt.
Ingrediënten
1 courgette
300 gram gehakt
1 grote rode ui of 2 kleintjes
1 knoflookteen
1 paprika
70 gram tomatenpuree
2 eetlepels ketchup
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel paprika poeder
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens alle groenten in blokjes en pers de knoflook. Begin met het bakken van de ui, knoflook en gehakt. Wanneer de gehakt gaar is kan je de rest van de ingrediënten toevoegen (behalve de courgette). Hol dan de courgette uit en plaats de bootjes in een ovenschaal. Vul de courgette’s met de saus en plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!