Thaise viscurry

Diner Recepten

Thaise viscurry

Voor deze Thaise viscurry maak je de currypasta heel makkelijk zelf! Als je currypasta over hebt kun je die nog ongeveer een week bewaren in een jampot in de koelkast. Super handig voor als je diezelfde week nog een keer curry wilt eten, en het is zoveel lekkerder dan uit een pakje. De limoenblaadjes koop ik vaak bij de toko in grote getale, deze bewaar ik in de vriezer.

Voor de currypasta:
2 el koolzaadolie
3 rode pepers, in grove stukken gesneden
2 stengels citroengras, in grove stukken gesneden
2 cm verse gember, gepeld en gesneden
2 sjalotten, gepeld en in grove stukken gesneden
3 teentjes knoflook, gepeld
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 el basterdsuiker
1 tl zout

300 g basmati rijst
600 g kabeljauwfilets, in stukken van ongeveer 5 cm
1 rode ui, in blokjes genseden
1 paparika, in stukken gesneden
400 g pompoenblokjes
5 g verse basilicum (of Thaise basilicum)
5 limoenblaadjes
2 el vissaus
400 ml kokosmelk
2 limoenen
2 bosuien

1. Stamp de ingrediënten voor de currypasta fijn met een vijzel of maal fijn in een keukenmachine. Als je het met een vijzel doet voeg je de olie pas later toe.
2. Laat de wokpan op hoog vuur warm worden, verhit hier 1 el koolzaadolie in.
3. Doe 2 el van de currypasta en de kabeljauw in de pan. Bak 2 minuten op hoog vuur.
4. Voeg dan de rode ui, paprika en pompoen toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee. Verdeel de basilicum, limoenblaadjes, vissaus en kokosmelk over het mengsel. Schep voorzichtig om en plaats de deksel over de wokpan. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
5. Bereid de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Snijd de limoen in partjes en de bosui in ringen. Serveer de curry met de rijst en garneer met bosui en limoensap.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *