Vegan Gyoza

Recepten Snacks

Vegan Gyoza

Gyoza zijn voor mij als een soort verslaving. En deze vegan gyoza zijn de bom! Toen ik in Thailand woonde wilde ik overal gyoza eten. Toen was het in Nederland nog niet zo’n ding. Nu zie je ze overal en kan je ze overal eten. Ik ben dol op de traditionele gyoza die meestal met varkensgehakt gemaakt worden. Maar ik vond het een leuke uitdaging om hier een vegan variant op te verzinnen. Hiervoor heb ik het varkensgehakt vervangen door tofu. Omdat tofu wat minder vet is voeg ik een klein beetje olie toe in het mengsel. Serveer deze vegan hapjes voordat je aan een Aziatisch diner begint, op feestjes of gewoon als vegan snack.

Ingrediënten 
2 bladeren witte kool, heel fijn gesneden
250 g tofu, verkruimeld
1 knoflookteen, fijn gesneden
3 cm geraspte gember
2 bosuitjes, fijn gesneden
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl zonnebloemolie
versgemalen peper en zout

30 gyoza skins (ook wel wrappers genoemd)
1 tl sesamolie

Bereidingswijze
1. Begin met het snijden van de ingrediënten. Laat ondertussen de gyoza skins ontdooien als je dit nog niet gedaan hebt.
2. Meng de verkruimelde tofu dan met de sojasaus. Zet een koekenpan op het vuur en bak de tofu ongeveer 3 minuten op laag vuur.
3. Laat de tofu afkoelen en meng deze vervolgens met de witte kool, knoflook, gember, bosui, sesamolie, peper en zout.
4. Pak dan de gyoza skins erbij. Plaats een eetlepel van het mengsel op de skin en vouw hem dicht. Je maakt er een soort halve maan van door van een kant de rand steeds een beetje om te vouwen. Hoe je dit doet kan je in dit filmpje goed zien.
5. Als je alles gyoza’s gevouwen hebt leg je ze in een koekenpan. Zorg dat alle gyoza de bodem raken. Als je er bijvoorbeeld maar tien per keer kwijt kan is dat prima. Meng dan een theelepel sesamolie met 2 eetlepels water in een bekertje en giet dit over de gyoza heen. Plaats een deksel op de koekenpan  en stoom de gyoza in 5 tot 7 minuten gaar. Als het goed is verdampt al het water en krijgen de gyoza een knapperig korstje aan de onderkant.
6. Serveer met verse koriander en chili olie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *