Vegan bolognese met vegetarisch gehackt

Diner Recepten

Vegan bolognese met vegetarisch gehackt

Deze vegan bolognese saus heb ik met het vegetarische gehackt van de vegetarische slager gemaakt. Ik ben niet vegan of vegetarisch maar ik vind het wel belangrijk om niet te vaak vlees of vis te eten. Het vegetarische gehackt geeft een lekkere structuur aan de saus waardoor je het idee hebt dat je een echte klassieke bolognese eet. Het gerecht bestaat uit bolognese saus, pasta en gebakken courgette met verse basilicum. Het recept voor 4 personen is als volgt.

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 stengel bleekselderij
2 wortels, fijn gesneden
200 g vegetarisch rul gehackt
2 blikjes polpa (fijn gesneden tomaat)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 vegan groenten bouillonblokje
300 g penne
1 courgette, in plakjes gesneden
verse basilicum

Bereidingswijze
1. Pak een diepe koekenpan en verhit deze op middelmatig vuur. Bak de ui, knoflook en de bleekselderij samen met de wortel totdat de ui glazig wordt in een scheutje olie.
2. Voeg dan het rul gehackt toe in de pan. Bak dit 5 minuten mee. Schenk dan de polpa bij het mengsel. Roer de Italiaanse kruiden en de bouillon ook door de saus. Laat op een laag pitje sudderen.
3. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
4. Bak de courgette in een andere koekenpan op hoog vuur in een scheutje olie. Doe de courgette bij de saus. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de penne af en doe ook deze met de verse basilicum bij de saus.
6 Serveer direct.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *