Venkel salade

Diner Lunch Recepten

Venkel salade

Venkel salade 
Het word weer lekker weer! Om dit te vieren post ik vandaag een recept voor de allerlekkerste venkel salade. Deze salade zou ik op elk moment van de dag kunnen eten. De salade kent veel smaken en texturen en dat maakt hem zo lekker. Je zou hem kunnen eten als lunch maar hij is ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes en een visje!

Dit is het recept voor 2 personen.

Ingrediënten
1 venkel
2 eetlepels zwarte olijven
150 gram fetakaas blokjes in olie
1 sinaasappel
5 radijsjes
Voor de dressing 
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
1 theelepel  gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout

Bereidingswijze 
Was de venkel en snijd de bovenste topjes en een plakje van de onderkant eraf. Snijd hem dan in hele dunne plakjes. Snijd de gewassen radijsjes en de zwarte olijven ook in hele dunne plakjes. de sinaasappel pel je niet, maar je snijd de schil. Op deze manier haal je ook meteen het velletje weg. Dan snijd je de partjes uit de sinaasappel om de velletjes heen. Als laatst meng je al de ingrediënten voor de dressing met een vorkje door elkaar. Leg alle ingrediënten in een schaal of op een bord en sprenkel de dressing over het geheel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *