Uiensoep
Sommige mensen associëren uiensoep met kou. Ik associeer uiensoep met zon! Op vakantie in Frankrijk heb ik ooit voor het eerst uiensoep gegeten (in die vakantie zat ik zelf nog in een kinderwagen en moest en zou ik de kinderwagen voor mijn poppen (plus bed en commode) ook meenemen.) Ik weet nog dat er als voorafje oesters waren. Die vond ik erg vies, dus ik verheugde me enorm op wat erna kwam. Uiensoep, heerlijk met een stokbroodje met gesmolten kaas uit de oven!
Dit is het recept voor ongeveer 6 kommen soep.
Ingrediënten
6 grote uien
100 gram roomboter
2 laurierblaadjes
1 knoflookteen
runderbouillon blokjes
200 ml droge witte wijn
1,5 liter water
zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de uien in ringen. Pers de knoflook. Bak de uien en de knoflook 30 minuten op laag vuur met de boter en de laurierblaadjes. Schep het af en toe om. Voeg na 30 minuten de witte wijn, de bouillonblokjes en het water toe. Laat dit zo lang mogelijk staan op laag vuur. Als je weinig tijd hebt is 5 minuten voldoende. Vis als laatst het bouillonblokje uit de soep. En serveer met een stokbroodje met gesmolten kaas uit de oven. Franse kaasjes en een stokbroodje ernaast met een frisse salade is ook erg lekker.
Bon Appétit!