Dit is het recept voor traditionele Italiaanse lasagne. Ik gebruik ricotta in plaats van bechamel saus. Dit maakt de lasagne iets voller en minder nat.
Het recept voor 4 personen is als volgt.
Benodigdheden
500 gram rundergehakt
425 ml gezeefde tomaten
150 gram tomaten puree
100 gram geraspte wortel
2 uien
2 stengels bleekselderij
2 knoflooktenen
1 groentebouillonblokje
1 laurierblad
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
100 ml droge rode wijn
250 gram verse lasagne bladen
250 gram ricotta
200 gram mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de uien en bleekselderij in hele kleine stukjes. Rasp de wortel met een kaasrasp fijn. En pers de knoflook in een knoflookpers. Bak vervolgens al deze ingrediënten samen met de kruiden en het gehakt gaar. Voeg daarna de tomaten, het bouillon blokje en de wijn toe. Laat dit op klein vuur een half uurtje staan. Pak dan een grote ovenschaal en begin de lasagne met een laagje tomaten saus. Vervolgens word die bedekt met lasagne. Daarna klop je de ricotta los in een schaaltje met een vork. De ricotta gebruik je in dit recept als bechamel saus. Dus over de lasagne komt een laagje ricotta. Dan weer een laagje saus enzovoort tot de lasagne op is. Eindig het leggen van de laagjes met ricotta. Leg als laatst de mozzarella plakjes op de ricotta. Plaats de lasagne in de oven voor 30 minuten.
Buon Appetito!