Philly cheese steak sandwich

Lunch Recepten

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich
Enige tijd geleden had ik nog nooit van een philly cheese steak sandwich gehoord. Want ik ben nog nooit in Amerika geweest. Althans ik denk dat het daar aan ligt. Mijn vriendje is een tijdje in Amerika geweest en at daar vaak philly cheese steak. Toen hij mij over dit broodje vertelde werd ik wel erg benieuwd want voor een nieuw fast food experiment ben ik altijd wel in! Zo doende heb ik naar zijn beschrijving (een broodje met flinterdunne stukjes gebakken biefstuk, zoete ui en smeuïge gesmolten kaas) een recept gemaakt voor dit broodje naar mijn eigen interpretatie.

Het recept voor 2 philly cheese steak sandwiches is als volgt.

Ingrediënten
1 afbak stokbroodje
300 gram rib eye
1 grote ui
een halve eetlepel suiker
4 plakken jonge kaas
50 gram geraspte jonge kaas
50 gram roomboter
Peper en zout

Bereidigswijze
Snijd de ui in ringen en bak deze in de boter en de suiker tot ze een beetje karamel kleuren. Bak het stokbroodje af zoals op de verpakking vermeld staat min 4 minuten. Snijd dan de rib eye in zo dun mogelijke stukjes van ongeveer 2 a 3 centimeter lang. Doe deze bij de ui in de pan en bak 3 minuten op hoog vuur. Kruid het vlees vervolgens met een beetje peper en zout. Snijd het stokbroodje door de midden en door 2. Bekleed beide kanten van het broodje met kaas. Roer de geraspte kaas door de uien en steak en vul de broodje hiermee. Plaats ze dan nog even voor 4 minuten in de oven op 180 graden om de kaas te laten smelten.

Als je er van houd kun je een punt paprikaatje in ringen meebakken met de uien!

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *