Carpaccio van bietjes
Dit is het recept voor een carpaccio van bietjes voor 4 personen. Het recept is zeer geschikt als vegetarisch lunch/voorgerecht. De verschillende kleuren bietjes hebben ook verschillende smaken. Dit zorgt voor een gerecht wat er mooi uitziet en absoluut niet saai van smaak is.
Benodigdheden
500 gram gemengde bietjes
4 verse eitjes
azijn
30 gram peterselie
1 rode ui
3 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel honing
Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de bietjes in dunne plakjes op volgorde van licht naar donker 15 min in water met veel zout. Leg de plakjes om en om op de boorden. Snijd de rode uit in dunne ringen en leg deze op de plakjes biet. Maak vervolgens de dressing door de balsamico azijn te mengen met de honing en een beetje peper en zout. Besprenkel dan de salade met de dressing. Tot slot pocheer je het eitje. Dit vergt soms wat oefening maar wanneer je het kunstje onder de knie hebt is het heel makkelijk. Kook ruim water in een vrij hoge pan. Voeg een scheut azijn toe aan het water (dit zorgt ervoor dat het eiwit aan elkaar bindt). Roer dan met een garde in het water totdat er een kolk ontstaat. Wanneer de kolk op zijn diepst is breek je het ei in het water. Laat het ei voor 3 minuten koken. Leg het ei vervolgens op de carpaccio en snijdt het ei voor de helft open voor een mooi effect.
Eet smakelijk!