Geroosterde kikkererwten

Recepten Snacks

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten
Heel soms spreek ik met mijzelf af om geen hele zak chips per dag te eten. Dat vind ik best een lastige opgave. Nou heb ik daar wel iets op gevonden, namelijk het eten van alternatieven. Ik ben nog steeds groot fan van rauwkost met een yoghurt dip sausje. Maar geroosterde kikkererwten zijn zo lekker omdat ze dat chips gevoel zo goed kunnen evenaren. Lekker hartig en crispy. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten en vezels. Dat resulteert erin dat je niet al moe aan je training begint. Mocht je deze snack nemen voor het trainen. Ook zou je de kikkererwten kunnen toevoegen aan gerechten zoals een salade of een oosterse maaltijd.

Dit is het recept voor een hele schaal zoals op de foto.

Ingrediënten
310 gram kikkererwten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel geroosterde paprikapoeder
2 theelepels zout
1 theelepel peper
een halve theelepel komijnpoeder
een halve theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe ze in een kom en meng de erwten met de rest van de ingrediënten. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Rooster de erwten 20 minuten op 200 graden. Schep ze af en toe om. De erwten zijn lekker om koud te eten.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *