De klassieke carpaccio, iedereen kent hem wel. Het is denk ik een van de meest bestelde voorgerechten in Nederland. Runder carpaccio is natuurlijk heerlijk. Maar heb je wel eens aan een andere variant gedacht? Zoals deze bietencarpaccio. Bietjes zijn een soort groenten die ik lang niet altijd lekker heb gevonden. Maar koud, met geitenkaas vind ik ze ontzettend lekker! De balsamico en rucola maken deze salade helemaal af. Ideaal voor als je een keer iets anders wilt serveren of iemand op bezoek krijgt die liever geen vlees eet.
Hij is voor 4 personen om te delen al voorgerecht. Eet je hem als hoofdgerecht? Dan denk ik dat je hem met zijn tweeën ook prima op kan!
Ingrediënten
4 gekookte bieten
1 rode ui
50 ml witte wijn azijn
1 tl gedroogde oregano
100 g zachte geitenkaas naturel, in plakjes
een handje pijnboompitten
100 g rucola
balsamico crema
olijfolie extra vierge
peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de rode ui in ringen. Doe deze in een bakje en marineer deze minstens een uur in de azijn en de oregano
2. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakken, gebruik hier een scherp mes of een mandoline voor.
3. Verdeel de plakken biet over een grote schaal.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan of middel hoog vuur.
5. Verdeel de geitenkaas over de plakken biet, verdeel hier ook de uienringen, pijnboompitten, balsamico en olijfolie overheen.
6. Breng op smaak met peper en zout.