Op zoek naar een makkelijk recept voor een ovenschotel met kip en bladerdeeg? Dit recept heeft maar 5 ingrediënten!
Je kent waarschijnlijk wel de pie, een ovenschotel die veel wordt gemaakt door de Britten. Dit zijn vaak kleine taartjes, met een soort ragout erin en bedekt met bladerdeeg. Dit is ook een soort pie, mét een Aziatische touch. Laksa is een kruidige Aziatische noedelsoep. De Laksa Paste van Prima Taste kun je dan ook goed gebruiken om deze heerlijke noedelsoep te maken. Maar de pasta is ook geweldig om andere gerechten mee op smaak te maken, zoals deze ovenschotel!
Door de toevoeging van de Laksa Paste van Prima Taste kost deze ovenschotel weinig moeite om te maken en zit hij bomvol smaak! Onderstaand vind je het recept voor 4 personen.
Ingrediënten
1 el rijstolie
1 zakje Laksa Paste van Prima Taste
350 gr kippendij, in reepjes
75 gr aardappelblokjes van 1 x 1 cm, gekookt
5 gr verse peterselie
1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwarm de rijstolie in een wokpan. Bak hier de Laksa paste ongeveer 1 minuut in. Voeg vervolgens de kip en de aardappelblokjes toe. Bak tot de kip gaar is.
3. Snijd de peterselie fijn. Voeg een handje gesneden peterselie toe aan het mengsel en bewaar de rest voor de garnering.
4. Doe de kipvulling in een ovenschotel en bedek met het bladerdeeg. Snijd een kruisje in het midden van het bladerdeeg en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg gaar is.
Garneer met peterselie en serveer met een frisse salade!