Mijn moeder stuurde me een appje, ik heb nog een spitskool liggen kunnen we daar iets mee? Met spitskool kan je alle kanten op. Spitskoolrolletjes worden vaak met een vulling van vlees gemaakt maar vegetarisch is het ook super lekker. Daarnaast is het ook heerlijk om spitskool fijn te snijden en in de salade of in een wok gerecht te gebruiken. De vegetarische spitskoolrolletjes maak ik met een vulling van rijst en aubergine. Dit is het recept voor ongeveer 4 personen.
Ingrediënten
150 g rijst
1 bouillonblokje
2 aubergines
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tl gerookte paprikapoeder
2 el rozijnen
10 g verse krulpeterselie
1 spitskool
tomatensaus (check dit recept voor de ingrediënten)
geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst met het bouillonblokje en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de aubergines in blokjes, breng deze op smaak met zout en paprikapoeder. Bak in olie in een warme koekenpan.
3. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng de gekookte rijst met de gebakken aubergines, rozijnen en krulpeterselie. Zet dit mengsel apart.
4. ‘Pel’ de spitskool en probeer de bladeren zoveel mogelijk in tact te houden. Blancheer de bladeren kort in een pan met kokend water en zout zodat ze zacht genoeg zijn om mee te rollen.
5. Vul dan de bladeren met het mengsel en plaats in een ovenschaal. Het is handig om eerst een lepel saus over de bodem van de ovenschaal te verdelen voordat je de spitskoolrolletjes er op legt. Zo kleven de rolletjes niet aan de bodem van de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatensaus en de geraspte kaas over de rolletjes.
6. Bak de spitskoolrolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met verse peterselie.