Butter chicken is ultiem comfort food, stukken malse kip in romige saus met warme kruiden.. mmm! Wat een beetje een nadeel is aan butter chicken, is dat er niet zoveel groenten in zitten. Daarom dacht ik, de groenten verstop ik gewoon in de saus! Als verstopte groenten gebruik ik wortel en tomaat. De groenten maken dit gerecht wat geschikter voor de doordeweekse maaltijd. Zo kan je wat verantwoorder genieten van dit Indiase comfort food. Om het recept naast de verstopte groenten nog iets toegankelijker te maken gebruik ik in dit recept maar twee potjes kruiden. Zo kan je alles in de supermarkt kopen en hoef je niet te hannesen met 100 verschillende kruiden potjes.
Dit is het recept voor 4 personen
Ingrediënten
50 g roomboter
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1,5 el garam masala
2 tl gerookte paprikapoeder
150 g geraspte wortel
400 g tomatenblokjes
een half blokje kippenbouillon
100 ml water
300 g rijst
350 g kipfijfilet, in blokjes gesneden
olie
zout
125 ml verse salgroom
verse peterselie
Benodigdheden
pan, snijplank en mes, koekenpan, staafmixer
Bereidingswijze
1. Smelt de roomboter in een diepe pan. Bak hier de ui en de knoflook in, voeg dan de garam masala en paprikapoeder toe, bak dit mee.
2. Als de kruiden gebakken is doe je de wortel bij het kruidenmengsel in de pan. Giet hier vervolgens de tomaten blokjes bij. Bak ongeveer 2 minuten en doe de kippenbouillon en het water erbij. Plaats de deksel op de pan en laat sudderen op laag vuur.
3. Bak ondertussen de stukjes kipdijfilet in een scheut olie met zout in een koekenpan. Als de stukjes gaar zijn haal je de pan van de hittebron en zet je hem even opzij. Kook gelijktijdig de rijst.
4. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa. Zet het vuur uit, schenk de slagroom erbij en pureer nog even glad.
5. Serveer met gekookte rijst, verse peterselie en vers gemalen peper.